Tietoa Espanjassa soittamisesta


Tietoa soittamisesta ja puheluiden vastaanottamisesta Espanjassa , lomalla tai pidempään oleskellessa.

Espanjan maakoodi

Espanjan suuntanumero on 34. Kun soitat Suomesta Espanjaan, tulee alkuun lisätä maakoodi 34 ja ellei sinulla ole erityistä sopimusta suomalaisen operaattorisi kanssa ulkomaanpuheluista, lisää + eteen, eli +34. Alueellisista suuntanumeroista voit ottaa "0" pois edestä, esim. +34 5 66 777 888.

Prepaid-liittymä Espanjassa


Espanjassa soittelu paikallisiin numeroihin tai Suomeen voi tulla hyvinkin kalliiksi, jolloin prepaid-liittymän hankkiminen on järkevä vaihtoehto. Prepaid-liittymän hankkiminen on helppoa ja tiedät samalla lopullisen kustannukset eikä yllätyksiä pääse syntymään. Yleensä prepaid-kortteja on saatavilla aloituspaketteja ja lisää arvoa voi ostaa myöhemmin tarvittaessa. Voit ostaa prepaid-kortteja lähikaupoista kuten R-kioskilta, huoltoasemilta tai esim.Espanjassa ollessasi kaupoista tai puhelimiin erikoistuneista liikkeistä. Voit ostaa myös etukäteen edullisen Espanjalaisen Prepaid liittymän Suomesta, säilyttäen kuitenkin oman numerosi.

 

Espanjalaiset operaattorit

Espanjan suurimmat operaattorit ovat Vodafone (Airtel), Telefonica (Movistar) ja Orange. Kaikki nämä operaattorit myyvät  prepaid-kortteja. Kortteja voit ostaa kioskeista ja kaupoista kuten 7-Eleven, mutta myös operaattoreiden omista liikkeistä. Kun puhelimessasi on espanjalainen SIM-kortti et ole tavoitettavissa suomalaisesta numerostasi.


Suomalainen puhelinnumerosi espanjalaisessa prepaid-kortissa


Sinun on mahdollisa hankkia espanjalaisen operaattorin Prepaid-liittymä jo ennen matkaasi, jossa samalla säilytät suomalaisen numeron. Tämän kortin avulla voit soittaa halvalla Suomeen, paikallisia puheluita Espanjassa sekä vastaanottaa puheluita Suomesta. Ja olet tavoitettavissa normaalipuhelun hinnalla omasta numerostasi, aivan kuin olisit Suomessa. Voit hankkia edullisen prepaid-kortin Espanja HolidayPhone.fi:stä, jolloin matkan puhelut on etukäteen maksettu. Prepaid-korttiin kuuluu myös 1000MB kiinteä 3G internet.


Kännykän lataus Espanjassa

Kännykäs lataus sujuu ongelmitta Espanjassa, voit käyttää normaalia laturiasi. Seinästä tuleva virta on 220V kuten Suomessakin.

IP-puhelut ja Skype

Voit myös käyttää Skypeä tai erilaisia Voip-palveluita soittaaksesi Espanjasta Suomeen edullisesti. Nämä edellyttävät Internet-yhteyttä. Monet hotellit tarjoavat langattoman Internet-yhteyden, mahdollisesti pientä lisähintaa vastaan. Myös kahviloissa saattaa olla Internet-yhteys kun pyydät salasanan kassalta. Internet-yhteydet Espanjassa eivät kuitenkaan ole aivan yhtä luotettavia ja nopeita kuin Suomessa, joten yhteydenpitoa ei kannata jättää ainoastaan Internetin varaan.

Mobiili Internet Espanjassa

Espanjassa on laajasti käytössä 3G, etenkin kaupunkien alueilla. Puhelin käyttää datasiirtoon GPRS-yhteyttä kun 3G:tä ei ole.- cheaps2 - web5